Beat the Pro's

18-01-2017

Beat the pro’s! Een dagje vissen met het Konger Fishing Team.

Afgelopen zondag was het dan zover! Een dagje mee vissen met het Konger Fishing Team in Amsterdam. Dennis en Steven waren aanwezig namens het team. Peter en Erik Jan zouden er ook bij zijn maar die lagen helaas ziek op bed. Samen met Steven en Dennis durfden nog 5 anderen, Jaap, Gerard, Ian, Oscar en Jasper, de kou te trotseren. Op zoek naar misschien wel een PR maar bovenal toch één ding, beat the pro´s!

We hebben geparkeerd bij de NDSM werf en daar de pont gepakt naar de overkant. Daar begon de dag eigenlijk meteen al goed. Gerard pakt er direct een mooi baarsje op de steiger van de pont. Het Konger team kan zijn borst wel nat maken!

Gerard

Vlak daarna is het raak bij Oscar. Een mooie maatse baars die met 40cm jammer genoeg net 1cm onder zijn PR zit. Terwijl Jasper staat te kijken wat Oscar aan de haak heeft geslagen zwemt er nog een tweede baars als een gek omheen. Snel ingooien en ze hebben meteen een dubbel te pakken!

Dubbel

Jasper vangt hiermee ook nog eens zijn PR met een baars van 44cm. Een heerlijk begin van de dag!

44cm

Maar helaas, daarna werd het erg taai. Met 7 man de grachten afkammen en geen tikje voelen op de plekken waar normaal toch altijd wel een paar visjes zitten. Dan maar even snel wat te eten en drinken naar binnen werken en op zoek naar de vis! Toch eens aan de overkant van het Ij gaan kijken of daar nog wat te halen valt.

Gelukkig gaat het daar iets beter en Dennis pakt hier dan ook zijn eerste visje. Maar de dag is ondertussen al een eind gevorderd en Steven en Dennis moeten nu echt hun best gaan doen om de rest nog in te halen. Steven was dan ook op zoek naar die ene grote vis maar het zat vandaag niet mee voor onze jongens.

Dennis

Uiteindelijk dan toch maar terug naar de auto. Terwijl we op de pont staan te wachten haakt Ian nog een snoekbaars tussen een steiger in. Maar dan gooit de lastige plek waar hij beet heeft toch roet in het eten. Met een beetje hulp van de steiger weet de vis zich nog los worstelen.

Met nog een half uurtje over hebben we, aangemoedigd door Ian zijn snoekbaars, toch nog snel een oude vertrouwde hotspot meegepakt. Daar was het ook voor Jaap gelukkig al snel raak!

Jaap

Dan had alleen Ian nog niks te pakken. Op het allerlaatst is hij samen met Dennis nog even een haventje in gegaan maar ook daar leek het niets meer te gaan worden. Maar met wat we dachten de allerlaatste worp van de dag zou zijn, pakt hij op de valreep toch nog een prachtige snoekbaars! Omdat de mensen in de haven zich erge zorgen maakten om het welzijn van de vis hebben we snel een kiekje gemaakt toen Dennis hem nog vast had.

Ian Snoekbaars

Daarna op naar huis en de warmte in…of toch niet? We wisten nog een bruggetje onderweg. Toch nog maar even stoppen. Daar aangekomen ging Ian vrolijk door waar hij mee geëindigd was. Bij één van zijn eerste worpen meteen nog een mooie snoek.

Ian1

Maar ja, waarom stoppen bij één? Binnen een half uur konden we weer opdraven en was zijn revanche compleet!

Ian2

En ja, als je dan toch bezig bent, vang er dan meteen maar drie. De derde nam Dennis nog voor zijn rekening. Jammer voor ons dat hij deze niet in Amsterdam pakt want nu telt hij natuurlijk niet meer mee.

Ian3

Al met al was het een koude maar gelukkig wel droge dag met goed gezelschap en mooie vissen. Wij feliciteren de jongens die vandaag mee gevist hebben allemaal van harte! You´ve beaten the pro´s!

Maar, wij willen revanche en de volgende keer zullen Erik-Jan en Peter er zeker ook bij zijn! Durf jij het aan? Houd dan onze Facebook pagina’s in de gaten en meld je aan voor de volgende beat the pro’s dag!

Filteren

Waarom bestellen bij IYS-hengelsport?

  • Gratis verzending bij bestellingen boven de €75,-
  • Vakkundige kennis en advies
  • 8175 producten online te bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Voor 14:00 besteld. Dezelfde werkdag nog verstuurd!