Bonebass

30-12-2016Het zal ongeveer een jaar geleden zijn dat Didier Laroy bij ons in de winkel de unieke Bonebass producten liet zien. Nu moet ik eerlijk bekennen dat wij hier in het begin erg sceptisch over waren. Maar na een paar testsessies hebben wij toch besloten om deze producten in de winkel te leggen.

Wat zijn de producten van Bonebass precies?

De bekendste producten zijn de kleine foam attractors. Kleine attractors van 4 en 6 mm die op de haaklijn worden geschoven als een soort aasstoppertje die onder invloed van UV licht een geruime tijd licht gaan geven. Een soort glow-in the dark op steroïden.

 photo bonebass1_zpsn4ldnncd.jpg

Hoe te monteren?

Het concept van de Bonebass attractoren is heel simpel. Neem een attractor en steek de haakpunt door het foampje en trek deze door over het oog op de haaklijn. Doordat het foam zeer elastisch is blijft deze zelfs na de haak klemmen op de haaklijn. Met de in de handel verkrijgbare UV lamp even kort schijnen op de attractor en binnen seconden geven de Bonebass attractors een hoop licht. Rijg hierna de pier op de haak en laat laat de vangkracht zijn werk doen.

 photo Bonebass2_zpskiajei9g.jpg

Kortgeleden heeft onze pro-staffer Dennis Nijenhuis de proef op de som genomen om zelf ook overtuigd te worden van de kracht van deze attractoren. Het strijdtoneel was het strand van Noordwijk waar de vangst matig was te noemen volgens de vangstberichten. Twee hengels opgetuigd met 3 haaks paternosters, waarvan 1 uitgevoerd met en een zonder de Bonebass attractoren.

De eerste hengel die te water ging was voorzien van de attractoren en de vangkracht bewees zich direct. Voordat de tweede hengel was ingeworpen stond de top al flink te stuiteren en de eerste bot was een feit.

 photo Bonebass4_zpsrw5ucqwq.jpg

Niet lang hierna stond de hengel weer te stuiteren en het eerste doublet kwam naar de kant. Zouden de Bonebass attractoren dan toch werken? Nu begon ook de tweede hengel aanbeten te vertonen. Hierna liet de eerste zeebaars zich haken.
Na een paar uur vissen was het resultaat 19 botten waarvan 9 maats. 3 mooie zeebaarzen, 30 ondermaatse wijtingen en 8 mooie scharren. Waarvan het grootste gedeelte aan de Bonebass hengel.

Toeval? Of toch.............

Filteren

Waarom bestellen bij IYS-hengelsport?

  • Gratis verzending bij bestellingen boven de €75,-
  • Vakkundige kennis en advies
  • 8175 producten online te bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Voor 14:00 besteld. Dezelfde werkdag nog verstuurd!